STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Više manje zauvijek – festival povodom 5 godina postojanja

Koji će muzičari i bendovi nastupiti na festivalu u subotu u Drugstore-u?

22. September 2022

Dvadeset šest bendova i preko 70 izdanja u prethodnih 5 godina dovoljan su razlog da izdavačka kuča „više manje zauvijek” organizuje festival – i to drugi po redu, nakon prvog, koji se u maju ove godine smestio u prostor zagrebačkog Pogona Jedinstvo.

Drugi festival biće održan u beogradskom klubu Drugstore u subotu, 24. septembra od 18 časova, u saradnji sa Kontakt Session-om, a osim promene lokacije u odnosu na prvi festival, došlo je i do promene u imenima izvođača koji će nastupiti na ovom slavlju povodom petogodišnjice postojanja labela „više manje zauvijek”.

Tim povodom, predstavljamo vam bendove i muzičare koji će u subotu nastupiti u Drugstore-u. Kako kažu iz „više manje zauvijek” – slavljenička postava je udarna.

Crvi

Crvi su bend u stalnom nastajanju, koji je od 2014. godine promenio više postava. Godine 2017. objavljuju svoj prvi studijski album Piše nam se dobro, a dve godine kasnije i album Šta si uradio. S nebrojenim promenama u postavi benda, najnoviji Crvi vraćaju se na pozornice. Bend kroz pesme provlači motive i iskustva iz sopstvenih života, okoline i društva, a pričaju o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. Muzički, na drugom albumu Crvi više eksperimentišu i čvrstu rok formu začinjavaju disonantnim noise- i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Ovo je možda i poslednji nastup grupe Crvi pod ovim nazivom, a šta budućnost nosi – to niko ne može predvideti.

Dolores

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filologinje po struci, muzičarke iz strasti. Svoj definitivan i konačan oblik poprima kroz saradnju s Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Do sada je duo Dolores objavio samo jedan singl, ali za festival ima nekoliko spremnih hitova.

Logička greška

Logička Greška bend je iz Beograda osnovan krajem 2017. godine, a čine ga Matija Savković (vokal i ritam gitara), Lazar Prendović (bubnjevi i vokal), Ana Perišić (solo gitara) i Marko Tomić (bas gitara). Svako od članova doprinosi delom vlastitog ludila, a konačan rezultat je gozba puna buke, znoja i smeha. Tematika je raznolika, a ni žanr nije nešto čemu Logička Greška robuje. Pesme najčešće govore o ljubavi, socio-političkoj situaciji, svakodnevnim problemima, ali i o nekim izmišljenim ludostima poput dečjeg rođendana u svemiru. Ukoliko poželite da vas opiju psihodelične vizije, da skočite u šutku i da se zaljubite – Logička Greška ima sve to u svojim žicama i palicama.

Niko Nikolić

Na etiketi više manje zauvijek Niko Nikolić objavio je album Drugo mesto, pop melanholično retro izdanje sa akcentom na putovanja kroz razne posećene i izmaštane geografske predele. „Drugo mesto” upakovano je u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. Ovaj album je želja za bivanjem na nekoj drugoj geografskoj lokaciji, kao i nezadovoljstvo trenutnom situacijom, preispitivanje vezanosti za dom. Neke nove pesme već su izašle, a trenutno je u pripremi i drugi album.

Peki Pele

Otkako se na sceni pojavio s debitantskim singlom „Guska u magli”, a nešto kasnije i „Deguté”-om, Peki Pele postaje crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljeg što savremena disko pop scena nudi. Deguté svoju vrednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre lepljivog znoja lučenog plesanjem ili bilo kojim drugim metodama pražnjenja. Deguté je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i celodnevnog kafenisanja i u konačnici se svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu.

Rogi

Rogi čuje muziku u svemu, svira više instrumenata, a snima, aranžira i producira uglavnom sam. Pesme i kompozicije slaže u slojevima od kojih svaki ima svoju svrhu, te neprestano uči i istražuje nove mogućnosti i kombinacije ritma, harmonija i boja. Njegov drugi studijski album „Tu” potvrđuje njegovu nostalgiju za proteklim vremenima u pogledu stilskih odrednica. Na pomenutom albumu prisutne su kompleksnije harmonije, kao i samba, afrobeat, pa čak i bossa nova ritmovi, savremeno i vešto aranžirani u formu zaokružene celine koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Tihi Talas

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od najranijeg doba, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir, te komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započinju sredinom 2021. godine, kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je nužno da zajedno naprave pesme za debitantski EP naslovljen „Mikrokosmosi”. EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju, redosledom kojim su pesme i nastajale. Inspirisane su synth, dream i brit-pop žanrovima i vizuelnim referencama dugometražnog filma „Melancholia” Larsa von Triera.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *