STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Više od 30 mladih muzičara pokreće pogone Kreativnog distrikta

Programski segment „Zastave budućnosti“ biće održan od 28. do 30. aprila, u okviru Evropske prestonice kulture
26. April 2022.

Od džeza i roka, preko indi i popa, sve do trepa, hip hopa i elektro zvuka. Mlada umetnička snaga u Srbiji, ali i regionu i Evropi predstaviće savremene muzičke trendove i izraze i to tokom poslednja tri aprilska dana u Novom Sadu.

Kreativni distrikt, nekadašnja industrijska zona blizu obale Dunava, a danas mesto novih kreativnih pogona, biće lokacija za čak četiri bine na kojima će nastupiti više od 30 mladih muzičkih imena među kojima su Monohrom, Xanadu, Koi Koi, ali i Marko Louis, Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, Sitzpinker, Tam, Kene Beri, Nihil, Ba$ha, Spejs Noksi, Bigru Paja Kratak, No filter i Rođeni, MickaLifa, Zoi, Piqued Jacks, Koala Voice, Nemanja, Porto Morto, Šajzerbiterlemon, kao i di džejevi Yusyus, Sebastian Schund, DJ Bend, Stevie Whisper i Feloneezy.

Sve to, kao i druge vrste umetnosti, obuhvata programski segment „Zastave budućnosti“ od 28. do 30. aprila, u okviru programa Evropske prestonice kulture, koji akcenat stavlja na stvaralaštvo mladih, donoseći potpuno novu energiju na prostor Kreativnog distrikta.

„Velika nam je čast da ćemo svirati baš tu, jer smo mi zapravo odrasli u okolini Kreativnog distrikta gde se koncerti i održavaju. Gotovo dve godine nismo svirali i radimo na tome da nadoknadimo ovu pauzu. Sa druge strane, mislim da su ljudi željni sadržaja, pogotovo živih nastupa i gitarske muzike koja po meni pruža najprisniji kontakt sa drugim živim bićima“, rekli su predstavnici benda Monohrom.

S obzirom na to da je umetničko promišljanje dece i mladih na temu aktuelnih društvenih pitanja u Srbiji i Evropi, i podsticanje njihovog kritičkog izražavanja glavni cilj programskog segmenta „Zastave budućnosti”, mladi muzičar Xanadu rekao je da su mladi presudni za formiranje takvog razmišljanja kod šire narodne mase.

„Na nacionalnom nivou potrebno je da nam se kultura češće nalazi u svesti, i to u svim društvenim slojevima. Novi Sad sa svim svojim pređašnjim zaslugama, a naravno i ovogodišnjim, odlično nas kulturno osvešćava i nadam se da će sve postignuto ove godine biti samo uvod za ono što će u budućnosti postati normalnost“, rekao je Xanadu.

Fotografija: Nemanja Knežević

Da od kritičkog izražavanja i uključivanja dece i mladih u pitanja o kulturi, ali i sve ostale društvene teme, zavisi budućnost saglasni su i članovi benda KoiKoi.

„Veoma je važno održavati bilo kakav vid festivala koji uključuje mlade ljude i involvira se u njihov razvoj što u ovom slučaju Evropska prestonica kulture i nudi“, rekli su iz benda KoiKoi.

Fotografija: Nemanja Knežević

Pored muzike, na gotovo 70 događaja, mladi će kroz ples, cirkus, predstave, izložbe, modu i različite aktivacije preoblikovati autentičan prostor industrijskog nasleđa Novog Sada, predstavljajući tako i novo ruho obnovljenih prostora koji započinju novi kreativni život.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEADDORA1 Srbija .

„Zastave budućnosti“ deo su programskog luka „Budućnost Evrope“, jednog od osam programskih lukova, koji čine programski koncept Evropske prestonice kulture 2022. godine. Detaljan program, programsku knjigu i sve informacije vezane za događaje nalaze se na sajtu projekta novisad2022.rs.

Naslovna fotografija: NSEPK V. Veličković

Najnovije iz: Sanduče

Svečano otvoren 56. Bitef

Predstavom Svaki pokušaj će se završiti skršenim telima i slomljenim kostima kostima svečano je otvoren ovogodišnji Bitef festival

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *