Vizualizator po šesti put u Beogradu

Ovogodišnji festival fotografije Vizualizator u organizaciji Centra za razvoj fotografije održaće se od 25. novembra do 10. decembra
22. November 2018.

Važno saopštenje svim ljubiteljima fotografije!

Ovogodišnji festival fotografije Vizualizator u organizaciji Centra za razvoj fotografije održaće se od 25. novembra do 10. decembra čime će Beograd po šesti put tokom ovih dana biti  prestonica kako domaće tako i svetske fotografske scene. Po rečima organizatora glavni cilj festivala je da na kreativan način, pokaže šta je to rečnik fotografije, kako on komunicira sa nama, čemu nas uči i kako oplemenjuje naša čula, ali na sebe preuzima i odgovornost edukovanja publike o širem društvenom značaju i upotrebi fotografije kako bi ukazao da ona predstavlja rokenrol savremenog doba, izraz bunta, da poseduje kapacitet za kritiku upućenu na aktuelne svetske probleme, kao i izuzetnu svtaralačku energiju.

Kontraverzna umetnica Diana Blok koja iza sebe ima impresivnu i dinamičnu izlagačku karijeru u muzejima širom sveta svojom izložbom otvoriće ovogodišnji festival u UK Parobrod. Umetnik Donald Weber predstaviće svoje stvaralaštvo koje se fokusira na efekte i posledice svetske moći.

U sklopu festivala biće prikazana i izložba socijalno angažovanog magazina Grain, koji zadire u pitanja koja se tiču marginalizovanih i stigmatizovanih društvenih grupa. Studenti FDU iznenadiće vas svojom kreativnošću i talentom kroz pripremljenu izložbu pokretnih fotografija. Posebnu izložbu činiće fotografije godišnjeg konkursa za najbolju medijsku fotografiju Press Photo Serbia. Očekuju vas i tribine posvećene digitalizaciji, medijskoj pismenosti i angažovanoj fotografiji.

Detaljne informacije o programu festivala i mestima dešavanja možete pogledati na sajtu www.crf.rs i stranici Vizualizator na Fejsbuku.

Autor teksta: Marija Todorović

Tagovi:
Najnovije iz: Sanduče

Orkestar Muzikon u Kvaki 22

Nakon uspešnog koncerta u Botaničkoj bašti, ponoćni koncert „Midnight Makes Sense“ će se održati na terasi Kvake 22 za 50 posetilaca

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi