STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Za ljubitelje alternativnog i mističnog zvuka – festival Mount of Artan na Rtnju

Festival nudi raznovrstan muzički program i biće održan 1. i 2. jula
29. June 2022.

Strendžeri su mahom dolazili one apokaliptične 2012. godine na Rtanj u potrazi za spasenjem od smaka sveta, a već drugu deceniju svakog jula na ovoj svetoj planini, u rozarijumu nekadašnje porodice Minh, u sklopu Mount of Arta festivala okupljaju se ljubitelji metal, punk, rock i crossover zvuka. Tako će i ove godine, na 20. godišnjicu, biti održan pomenuti festival sa više od 10 bendova i muzičara. U čast ove planine, ekipa festivala je i dala ime samom događaju: Artan na latinskom i vlaškom znači Rtanj.

U prekrasnom i ruralnom ambijentu prirode Rtnja i ružičnjaka, u petak 1. jula i subotu 2. jula održaće se serija koncerata. U petak će nastupiti Livia Sura, Left to starve, Vipera, Plamen večnosti i Vartra.

Livia Sura je bend iz Temišvara i sviraju sirovi black metal/punk. Na sceni su prisutni više od 10 godina, sa pauzama. Left to starve je karlovački sludge/doom metal sastav. Izdali su jedan LP album, EP i split ploču sa Eaglehaslanded, a značaj nastup su ostvarili na online sešnu CVLT Nation-a. Vipera je novi rock’n’roll trio iz Zagreba sa jednim objavljenim albumom pod nazivom „Nest of Vipers”. Novosadski trojac iz Plamen večnosti nastupiće takođe prvog dana festivala. Izvode dark ritual muziku i imaju šest izdanja iza sebe. Ovo im je druga godina za redom na Rtnju. Vartra je šestočlani sastav iz Beograda koga prate četiri plesačice, i izvode neo-folk/ritualnu muziku na vlaške bajalice.

U subotu 2. jula, svoj nastup imaće bendovi kao što su Tauusk, Svetorastrojstvo, Tentacle wizard, Madvro, Five the hierophant, Torn from earth, kao i Wyatt E. i Sitis.

Tausk je gitarski one-man projekat iz Arada sa šest albuma iza sebe, ambient/drone usmerenja. Svetorastrojstvo je četvoročlani beogradski sastav koji kombinuje različite rock podžanrove 70-ih i 80-ih. Nedavno su objavili svoj prvenac „Sveto rastrojstvo”. Na Mount of Artanu nastupiće i Tentancle wizard – stoner doom bend iz Novog Sada sa dve bas gitare. Muzikom se bave oko šest godine.

Madvro je stoner doom bend is Smedereva sa žesnki vokalom formiran 2015. godine. Ovo će im biti drugi nastup na festivalu. Još jedan bend sa subotnjeg lineup-a je i Five the hierophant – avangardni crossover bend iz Londona sa saksofonom i orijentalnim prizvukom. Broje četiri izdanja, a ove godine su nastupili na prestižnom Roadburn festivalu.

Ukoliko ste ljubitelji post-metala, onda morate čuti Torn from earth. Sa karijerom dugom 17 godina i sa četiri albuma, ovaj bend po peti put će nastupiti pred rtanjskom publikom. Još jedan strani bend koji će se naći na festivalskoj bini je i Wyatt E. U pitanju je orijentalni doom/post-rock bend iz Brisela sa 3 snimljena albuma iza sebe i nastupima na festivalima kao što su Roadburn, Desert Fest, Stone From The Underground, DUNK!fest… I last, but not the least, SITIS je black metal bend iz Zagreba novijeg datuma sa objavljenim albumom „Ruina”.

Ulaz na festival je u potpunosti besplatan, a u okviru njega se nalazi i kamp, kao i organizovan prevoz Beograd-Rtanj-Beograd (koji se plaća).

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *