Svečano zatvoren sedmi Bašta Fest

Sinoć je zatvoren 7. Bašta festival
14. September 2020.

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma koji se već sedmu godinu održava u Bajinoj Bašti. Uglavom se održava prvog vikenda u julu i traje 4 dana, a ove godine se nakon više pomerenih termina održao 10-13. septembra. Bašta Fest od osnivanja ima vrlo značajnu ulogu u promovisanju kako lepote regije, tako i mladih domaćih i stranih autora. Sve projekcije na Bašta Festu su besplatne, a veći deo filmskog programa održava se na otvorenom, u noćnim časovima.

Fokus revijalnog filmskog programa 7. Bašta Festa bio je na domaće i regionalne autore, koji su do sada bili deo festivala. Publika je imala priliku da vidi kratke i debitantske dugometražne filmove Ognjena Glavonića, Marka Đorđevića, Milene Grujić, Stefana Maleševića, Nermina Hamzagića, Maše Nešković i Ene Sendijarević. Nakon projekcija, ekipe filmova su se predstavljale i vodile razgovore sa publikom. Festival je zatvorio glumac Filip Đurić, čiji su filmovi „Ujed pčele u Velikim pčelicama” i „Moj jutarnji smeh” prikazani prvo veče festivala. Ove godine celokupan filmski program održao se na open-airu „Borići”. Muzički program nije održan, jer su organizatori smatrali da to nije prilika u kojoj bi mogle da se ispoštuju sve epidemiološke mere.

Direktor festivala Jovan Jelisavčić izjavio je da je veliki uspeh što je festival ipak održan u ovom teškom periodu u kom se nalazimo. Glumac Filip Đurić podelio je sa publikom da se na Bašta Festu oseća najbolje od svih festivala na kojima je bio i da smatra da uz adekvatnu podršku ovaj festival može da zauzme visoku poziciju na evropskoj festivalskoj mapi.

Fotografije: Milena Arsenić

Tagovi: bašta fest
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi