fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Zaviri u crni Samit

Kroz objektiv mlade skejterke Lenke Zdravković prenosimo atmosferu sa ovogodišnjeg Samita nesvrstanih

20. September 2021

Izložba „Zaviri u crni Samit” sadrži skup analognih crno belih fotografija, čiji je cilj da prenesu energiju i atmosferu, kao i vladajuće boje ovogodišnjeg Samita nesvrstanih i njegove pripreme. Svake godine ovaj festival ima nov karakter, a 2021. dobio je priliku da se svede na monohromiju i tako iskoristi sve posebnosti ovog načina prikazivanja. Nadamo se da ćemo uspeti da prenesemo barem mali deo ludnice koja se od 9. do 12. septembra septembra događala u Beogradu. Skejteri su petu godinu zaredom proleteli asfaltom, suljali se, uznemiravali civile.

Lenka Zdravković je devojka iz Kruševca. U avgustu je napunila 21 godinu, a u julu 2018. odlučula da započne nešto što će joj u budućnosti neočekivano promeniti život. Kupila je Habitat komplet, onaj koji joj se najviše svideo u radnji i otišla u skejt park. „Nemoj da misliš da si prva i poslednja devojka koja vozi skejt – to je bio jedan od prvih kometara koji sam dobila kada sam ušla u park.” Ali,, za jako kratko vreme postala je deo ekipe koja joj je sada kao druga porodica. Godine 2019. je upisala arhitekturu u Beogradu i tada je nastala paralela koja će se verovatno provlačiti kroz njen život – skejtbording i arhitektura. Ovo je druga godina kako Lenka učestvuje u Samitu kao organizator – pomoćnik. Kako joj je analogna fotografija poznata od ranije, odlučila je da se ove godine festivalu posveti tako što je krenula u lov na trenutke.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *