STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Zaviri u crni Samit

Kroz objektiv mlade skejterke Lenke Zdravković prenosimo atmosferu sa ovogodišnjeg Samita nesvrstanih

20. September 2021

Izložba „Zaviri u crni Samit” sadrži skup analognih crno belih fotografija, čiji je cilj da prenesu energiju i atmosferu, kao i vladajuće boje ovogodišnjeg Samita nesvrstanih i njegove pripreme. Svake godine ovaj festival ima nov karakter, a 2021. dobio je priliku da se svede na monohromiju i tako iskoristi sve posebnosti ovog načina prikazivanja. Nadamo se da ćemo uspeti da prenesemo barem mali deo ludnice koja se od 9. do 12. septembra septembra događala u Beogradu. Skejteri su petu godinu zaredom proleteli asfaltom, suljali se, uznemiravali civile.

Lenka Zdravković je devojka iz Kruševca. U avgustu je napunila 21 godinu, a u julu 2018. odlučula da započne nešto što će joj u budućnosti neočekivano promeniti život. Kupila je Habitat komplet, onaj koji joj se najviše svideo u radnji i otišla u skejt park. „Nemoj da misliš da si prva i poslednja devojka koja vozi skejt – to je bio jedan od prvih kometara koji sam dobila kada sam ušla u park.” Ali,, za jako kratko vreme postala je deo ekipe koja joj je sada kao druga porodica. Godine 2019. je upisala arhitekturu u Beogradu i tada je nastala paralela koja će se verovatno provlačiti kroz njen život – skejtbording i arhitektura. Ovo je druga godina kako Lenka učestvuje u Samitu kao organizator – pomoćnik. Kako joj je analogna fotografija poznata od ranije, odlučila je da se ove godine festivalu posveti tako što je krenula u lov na trenutke.

Preporučeni tekstovi

The Milk of Dreams

The Milk of Dreams

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju Artinjan Artinović zabeležio je ovogodišnje tradicionalno bijenale umetnosti u Veneciji

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Light/Dark Balance

Light/Dark Balance

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade fotografkinje Nađe Stanojević

Belgrade is Burning (2021)

Belgrade is Burning (2021)

Fotografije dreg kulture u Srbiji Jelene Simeunović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Trag koji ne vidiš

Trag koji ne vidiš

Fotografije urbanih supkultura u Srbiji Aleksandra Anđelkovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd koji nismo upoznali

Beograd koji nismo upoznali

Fotografije romske zajednice u Srbiji Mihajla Markovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Vidljivo / nevidljivo

Vidljivo / nevidljivo

Fotografije života ljudi u ekološki zagađenim sredinama Nede Mojsilović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Decentralizovana borba

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *