fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Zeleni bioskop Slobodne zone obeležio leto

U okviru Zelenog bioskopa Slobodne zone, prikazana je poslednja projekcija planirana za ovu godinu
9. August 2023.

Zeleni bioskop Slobodne zone i ovog leta bio je nezaobilazna stanica za sve ljubitelje kvalitetnog, ekološkog filma.

Od otvorenog bioskopa, u ambijentu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića u Novom Sadu, preko prirodnih idila Mokrin Hausa, pa sve do mirnog okruženja Ekološkog centra Radulovački u Sremskim Karlovcima – Zeleni bioskop ponudio je nezaboravno filmsko iskustvo pod zvezdama.

Dva posebno istaknuta dela sedme umetnosti „El Eko” i „Alkaras” bila su srž ovogodišnje selekcije, privlačeći mnogobrojne poštovaoce kvalitetnih filmskih ostvarenja. 

Gledajući filmove u eko bioskopima Slobodne zone, posetioci su imali jedinstvenu priliku da razmisle o svojoj ulozi u zaštiti okoline i da preispitaju svoj odnos prema prirodnom okruženju. Kroz svaku projekciju ovaj projekat poslao je poruku o značaju ekologije i zaštite životne sredine.

„Upravo je spoj filma i prirode ono što čini Zeleni bioskop tako posebnim. Želimo da inspirišemo ljude da vrednuju i čuvaju planetu na kojoj živimo, a koji je bolji način da to postignemo nego uz projekcije pod otvorenim nebom? Svaki film, svaka lokacija i svaka diskusija naglasili su potrebu za životom u harmoniji s prirodom”, rekao je direktor Slobodne zone Rajko Petrović.

Zeleni bioskop Slobodne zone koristi moć filma da podigne svest o globalnim ekološkim izazovima, promoviše održive prakse i ostavlja za sobom trag inspiracije i promišljanja, podsećajući sve na važnost očuvanja životne sredine i uloge koju svaki pojedinac može imati u tome. 

„Filmovi se završavaju, ali naša odgovornost prema prirodi nikada. Do sledećeg leta, neka svaki film koji ste ovde gledali bude podsetnik da činimo bolje za našu planetu”, poručio je svim posetiocima Rajko Petrović, uz najavu da će Zeleni bioskop biti otvoren i naredne godine.

Projekat je podržala  Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada 

Više informacija o projektu možete pronaći na sajtu Slobodne zone ili na društvenim mrežama FacebookInstagram.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *