STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Zenit Zed i naracija života i mašte – pred vama je Takt u staklu

Osam novih pesama očekuju vas na drugom albumu Zenit Zeda

17. November 2022

Početkom jeseni prošle godine Zenit Zed predstavio se javnosti debitantskim albumom „Vrt sekunda”. 14 meseci kasnije Zenit Zed nastavlja da spaja reči i muziku na svoj nemoguć način i predstavlja osam novih pesama koje čine „Takt u staklu“. Prvi singl je naslovna pesma, video je režirala Vesna Radović, a album je dostupan za slušanje na svim digitalnim platformama i bandcampu.

„Album Takt u staklu nastajao je u protekle dve godine, sazrevajući istovremeno sa Vrtom sekunda. On dolazi, za nas, kao logičan sled: dela su uzajamno povezana, instrumentale za Presek i Kentaurovu ulicu zabeležili smo jos prošle jeseni. Ostatak smo dovršili tokom ove godine i snimili takođe u Sick Touch studiju kod Vladimira Krkljuša, u periodu od juna do kraja oktobra,” kažu Kiza i Branka Radović.

„Kao novitet uveli smo trubu i na taj način dobili nešto masivniji i otežaniji zvuk. Potpuno rasterećeni od priče o žanrovima, preklopili smo po slobodnom osećaju klasičnu muziku, pank i džez, a ritmovi dolaze i iz trip-hopa i fanka… Što se tekstova tiče izbegnuta je supkulturna težnja, poruka je činilac polovine cele stvari i već u određenoj muzičkoj razradi – oni su tu kao naracija života i mašte. Kompletan odnos prema tekstu isplivava iz nejasnog. Sadrži koincidencije koje su za spremnog slušaoca,” otkrivaju Zenit Zed.

Zoran Kiza Radović jedan je od najcenjenijih pesnika i rokenrol autora svoje generacije, a već više decenija predvodi grupu Presing. Zenit Zet u odnosu na Presing više je „put kojim se nikad ne ide” nego što je off projekat. Zenit Zed je nešto izuzetno lično, spontano i direktno, njihova muzika je i akcija i reakcija, ona i provocira i nagrađuje. Zenit Zed su: Kiza Radović – glas i gitara, Branka Radović – klavir i glas, Vera Radović – bas, Vladimir Krkljuš – ritam mašine, programiranje i kao gost na trubi Tomislav Marijanović.

Fotografije: Vesna Radović

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *