fbpx

Život, pomalo, usput

Uvek se dešava, svugde oko mene.Često skriven u odrazima, ušuškan u prolazima, u zalascima i buđenjima. U tihim koracima, u bučnim pogledima, u vetru, u siluetama, u kapljicama, u svemu. Uvek diše i prolazi, ponekad stane, ponekad uspori, ponekad ubrza.Nikad se ne drži pravila, a i da ih ima, bila bi mu dosadna, uništila bi igru.Uvek je tu, kao neko platno koje posmatraš i stalno nešto novo vidiš. Vidiš neke slike, neke obrise, pa malo nestanu, pa opet postanu. Nikada ne nestanu zauvek, samo se promene, ali uvek su tu. Uvek se dešava, svugde oko mene - život, pomalo, usput.
Borune 

Oblakoder magazin je ovog puta svoj izložbeni prostor ustupio Nedi Mojsilović, studentkinji Fakulteta dramskih umetnosti, i njenoj izložbi „Život, pomalo, usput”.

Neda Mojsilović je rođena u Beogradu, 1990. godine. Iako je fotografija oduvek privlačila, usled nesigurnosti i neodlučnosti, upisuje Filološki fakultet, odsek Engleski jezik i književnost i završava ga. Fotografija i svet vizuelnog je sve vreme nešto što je privlačilo, te je dosta stvari sama učila, pitala starije i iskusnije ljude oko sebe i upijala. Tako je najveći deo stvari naučila na analognom aparatu, pa joj je film kao medijum i dalje najdraži oblik fotografije.

Nakon završetka Filološkog, pored prevođenja i držanja časova, igrom okolnosti, počela je profesionalnije da se bavi fotografijem - najpre za portal Urbanbug, a kasnije i kao fotografkinja u KC Gradu i za portal TangoSix. 2017. upisuje Fakultet dramskih umetnosti, odsek za kameru, jer je vizuelni put htela da nastavi u tom pravcu.

Ideja za ovu izložbu je nastala dok je pregledala arhivu fotografija koje su, za nju, uvek povratak na početak, iako vremenom drugačije promatra svet. Taj početak je bio aparat i film i čekanje šta će da se desi. Nije bilo mnogo planiranja, već neko posmatranje trenutka, stvari i života oko sebe. Otuda i naziv - Život, pomalo, usput. To je ono što je najviše privuklo ovom pozivu i što je i danas inspiriše - svet oko nje i u njoj koji pokušava da prenese bilo kroz realnu ili izmaštanu sliku. 

Ostavi komentar