Zvuk Beograda ove godine posvećen muzičarkama

Sajsi MC, Kezz i Kukla deliće binu 4. oktobra u Kulturnom centru Grad.

23. September 2019

Beograd ove jeseni sluša žene

Pred nama je treće izdanje festivala Zvuk Beograda i prvi put je u potpunosti  okrenuto umetnicama koje Beograd sluša, ženama koje stoje ispred svojih bendova ili solo projekata i vode ih – FRONT WOMEN! Dobro poznata Sajsi MC, mlada kantautorka Tamara Ristić Kezz i specijalna gošća iz Slovenije Kukla – koje privlače sve više pažnje i osvajaju svojom muzikom, stilom i jasnim stavovima naći će se 4. oktobra na bini Zvuka Beograda u Kulturnom centru Grad.

Kroz istoriju uloga žena u muzici nije bila dovoljno vidljiva. A koliko je bolja situacija danas? Koliko često viđate muzičarke po festivalskim gigovima, i kada su najveće zvezde? Koliko često su njihove pesme na set listama, koliko često gostuju na televizijama? Osim kao vokali u sastavima sa muškim liderima.

Mi želimo da ovu jednovečernju festivalsku manifestaciju posvetimo ženama u muzici kod nas (sa gošćom iz regiona) i tim putem samo da pokrenemo razgovor o učešću žena na muzičkoj sceni kako bismo dali primer i većim, boljim i medijski praćenijim muzičkim dešavanjima da urade to isto.

Cena karte u pretprodaji je 500 dinara.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!