fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Slovenački JOKER OUT predstavlja singl Demoni

Pesma je reakcija na okruženje i beg iz realnosti, a mogla bi da bude i eksperiment za otkrića koja tek dolaze

21. November 2022

Joker Out je atraktivni omladinski bend iz Slovenije koji je uspeo da u poslednjih par godina potvrdi stav od nule do superheroja i nadmaši sva pravila muzičke scene. Sa svojim takozvanim shagadelic rock n’rollom uspeli su da kao bend iz srednje škole, ali sa harizmom, ispod pozornice u Kinu Šiška udruže sve tinejdžerke sa transparentima. Hype nije prestajao i tako su njih petorica sagradili publiku koja ih prati i dan danas.

Posle debi albuma Umazane misli iz 2019. godine, podigli su prašinu tako visoko, da su i posle korone dvaput rasprodali ljubljanski klub Cvetličarna. Sa više od 30 koncerata u 2022. godini i nezaboravnim nastupom na Fusion stage-u EXIT festivala, otvorili su priču drugog albuma Demoni.

Bend Joker Out je rasprodao legendarne Križanke u Ljubljani i time dokazao da publika može usvojiti tekstove pesama samo nekoliko dana nakon objavljivanja albuma. I to je dovoljno za novu vest svetskog nivoa – najavljen je koncert u velikoj Areni Stožice u Ljubljani 2023. godine, a Joker Out kao najmlađi izvođač u toj dvorani.

Prvi istoimeni single koji je bend poželeo da podeli van slovenačkih granica je Demoni. Pesma za koju momci kažu, da je reakcija benda na okruženje i beg iz realnosti, mogla bi da bude i eksperiment za otkrića koja tek dolaze.

Tekst i muzika: Bojan Cvjetićanin
Aranžma: Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček in Žarko Pak
Produkcija: Žarko Pak
Foto i video: Mark Pirc / Studio7

Fotografija: Vita Orehek

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *